Supa crema de legume pentru bebelusi. Cea mai populara reteta din diversificare
Supa crema de legume pentru bebelusi. Desi nu exista o reteta universal valabila pentru acest tip de supa, iti aratam cum se prepara cea mai populara dintre ele. Unele mamici prefera sa foloseasca morcov, cartof si pastarnac, pe cand altele doar morcov si pastarnac.
Recomandarea este sa mai pui si o bucata de mici dimensiuni de dovlecel sau de ardei gras. Vei constata dupa cat de delicioasa a iesit supa, datorita acestor ingrediente in plus. Totodata, bebelusul tau va primi nutrientii necesari din legume si se va obisnui mai bine cu radacinoasele.
Supa crema de legume pentru bebelusi
Pe masura ce copilul creste, mamicile vor adauga tot mai multe ingrediente noi in supa. Orice mamica trebuie sa mai aiba grija si la sursa de provenienta a legumelor pentru aceasta supa. E indicat sa fie folosite ingrediente din cultura ecologica. Meniuri pentru copii de 4-10 ani
Ingrediente necesare:
– un morcov mic
– un cartof mic
– un pastarnac mic
– o bucata mica de telina
– 500 ml apa
Mod de preparare
Morcovul se curata bine si se spala sub jet de apa rece. Aveti grija sa nu ramana impuritati. Mai apoi, se taie in doua. Cartoful se curata de coaja si se spala sub un jet de apa rece si se taie in cubulete. Filme noi in cinema saptamana 26 august – 1 septembrie 2019
Pastrnacul se curata, se spala foarte bine, cu apa din abundenta si se taie in doua. Telina se curata de coaja si se spala sub un jet de apa rece, dupa care se taie in cuburi. Legumele se pun la fiert in apa rece. Vasul se acoperă. Se lasa sa fiarba pentru aproximativ jumatate de ora. Legumele se incearca din cand in cand cu o furculita, pentru a se vedea daca s-au inmuiat.
Atunci cand legumele sunt gata, se scot din recipientul in care au fiert cu ajutorul unei spatule cu gauri. Lichidul din oala se pastreaza, iar legumele se paseaza cu ajutorul blenderului normal sau al celui de mana. Daca bebelusul are o varsta frageda, supa se paseaza foarte fin. Daca copilul este putin mai mare si deja are dinti, legumele se pot pasa si cu o furculita.
Ingredientele se amesteca foarte bine cat sa se omogenizeze, iar in functie de consistenta dorita se mai poate adauga din zeama in care au fiert legumele. Daca rezulta o cantitate mult prea mare de supa, ce ramane se poate portiona si pune la congelator. Totodata, zeama in care au fiert legumele se poate congela si ea, iar ulterior poate fi folosita pentru a fierbe in ea supa sau mancaruri carne.
sursa: totuldespremame.ro